Οι παιδικές ομάδες του ΛτΕ Σπάτων κάλυψαν χορευτικά τις συναυλίες που οργάνωσαν τα Δημοτικά Ωδεία Σπάτων-Αρτέμιδος και Αγίας Παρασκευής με θέμα ” Ένας ουρανός μ΄αστέρια”, στην Αγία Παρασκευή (01/07/2023) και τα Σπάτα (02/07/2023)

Συνεργασίες-συμμετοχές του Λυκείου των Ελληνίδων Σπάτων με τοπικούς φορείς:

 • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Σπάτων επ’ ευκαιρία της «Γιορτής της Μητέρας» διοργάνωσε στην αίθουσα χορού του Λυκείου «Φιλανθρωπικό τσάι». Ομιλήτρια της εκδήλωσης η εκπαιδευτικός κ. Βιβή Χαραλαμπίδου με θέμα «Η Κοινωνική Διάσταση της Ανακουφιστικής Φροντίδας». Τα έσοδα διετέθησαν για την ενίσχυση του Ιδρύματος «Γαλιλαία» της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, που εδρεύει στα Σπάτα με σκοπό τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους. Την προσπάθεια στήριξαν μέλη και φίλοι του Λυκείου (14-05-2023).
 • Στην αίθουσα χορού του Λυκείου των Ελληνίδων Σπάτων πραγματοποιήθηκε γιορτή με τσάι και λιχουδιές που προσέφεραν οι κυρίες του ΔΣ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των μελών του. Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η κ. Βασ. Διαγγελάκη, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλολογικού συλλόγου «Οι Φίλοι της Γνώσης» με θέμα «Τα Μοτίβα στα παλαιά κεντήματα των Σπάτων. Πιθανοί συμβολισμοί». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αρχές της πόλης (29-01-2023).
 • Μέλη της Χορευτικής Ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων Σπάτων με παραδοσιακές νυφικές και γαμπριάτικες φορεσιές του τόπου μας συμμετείχαν στην εκδήλωση «Πορεία της Γαλιλαίας»-Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων, παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, της Κυβέρνησης, του κοινοβουλίου, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διοικητών Νοσοκομείων και πλήθους κόσμου (07-06-2022).
 • Μέλη της ΧΟ του ΛΕΣ με παραδοσιακές φορεσιές Ν. Α. Αιγαίου παρουσίασαν χορούς από την Μ. Ασία σε εκδηλώσεις που οργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Σπάτων στην Αγία Παρασκευή και στην Αρτέμιδα (28-06-2022, 03-07-2022).
 • Κοπέλες του ΛΕΣ ντυμένες με τις τοπικές παραδοσιακές νυφικές φορεσιές συμμετείχαν στην ταινία μικρού μήκους που προετοίμασε ο σύλλογος «Το Τέταρτο Κουδούνι» με θέμα τη ζωή του αείμνηστου Δημάρχου Σπάτων Χρήστου Ι. Μπέκα (02-02-2020).
 • Το Λύκειο συμβάλλοντας στην δημιουργία βιβλίου που εξέδωσε ο σύλλογος «Οι Φίλοι της Γνώσης» επέτρεψε τη φωτογράφηση ενδυματολογικών συνόλων της γυναικείας και ανδρικής φορεσιάς των Σπάτων, από την μουσειακή συλλογή του (31-01-2019).
 • Η εφηβική χ. ο. παρουσίασε χορούς από τη Θράκη στους επισκέπτες της χριστουγεννιάτικης δωροαγοράς που οργάνωσε η «Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας Γαλιλαία» (07-12-2019).
 • Με φορεσιές του τόπου μας και από την περιοχή της Θράκης το ΛΕΣ συμμετείχε σε διημερίδα του Γυμνασίου Σπάτων αφιερωμένη στον μεγάλο μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο «Μουσείο Οίνου» (29-05-2018).
 • Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, τα μέλη της ΧΟ και οι χοροδιδάσκαλοι διοργάνωσαν εκπαιδευτικό παιχνίδι-κυνήγι θησαυρού με θέμα «Χορεύω και θησαυρό γυρεύω» για τα παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων Σπάτων και του τοπικού Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (29-04-2018).
 • Συμμετοχή του ΛΕΣ στο «Παιγνίδι πόλης» που οργάνωσε το τοπικό σώμα Ελληνικού Οδηγισμού για τα 85 χρόνια από την ίδρυσή του (29-09-2017).
 • Το Γυμνάσιο Σπάτων οργάνωσε διημερίδα με θέμα «90 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης: «Αλησμόνητες Πατρίδες». Το ΛΕΣ συμμετείχε με παραδοσιακές φορεσιές Θράκης και παραλιών Μικράς Ασίας (24,25-04-2013).
 • Οι χορευτικές ομάδες με παραδοσιακές φορεσιές παρουσίασαν χορούς και τραγούδια στο χώρο του Οινοποιείου Σπάτων για ενίσχυση των σκοπών του συλλόγου «Αρωγή και Αλληλεγγύη» (14-10-2012).
 • Το ΛΕΣ κάλυψε ενδυματολογικά, με παραδοσιακές τοπικές νυφικές και γιορτινές φορεσιές , την θεατρική παράσταση «Πρόσκληση σε Γάμο Παραδοσιακό». Μία ιδέα των κυριών της ΧΕΝ Σπάτων που υλοποίησε ο συντοπίτης μας ηθοποιός κ. Χρ. Φράγκου υπό την Αιγίδα του Δήμου Σπάτων (20-06-2010).
 • Με χορούς και τραγούδια υποδέχθηκε η εφηβική χ. ο. τους συμμετέχοντες σε εκδήλωση του Αθλητικού Οργανισμού Σπάτων (25-04-2009).
 • Μέλη της ΧΟ του ΛΕΣ πλαισίωσαν την εκδήλωση της Παμμεσογειακής Χορωδίας με χορούς από τη Μ. Ασία στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης (12-10-2008).
 • Το Λύκειο ανέλαβε την ενδυματολογική κάλυψη παιδικής θεατρικής παράστασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα την επανάσταση του 1821 (23-03-2007).
 • Στην ετήσια παράσταση των χορευτικών ομάδων του ΛΕΣ με τίτλο «Το τραίνο περπατάει ή τα σπίτια περπατούν» τους θεατρικούς ρόλους ερμήνευσαν η Ντίνα Κουλοχέρη και η Γιώτα Μάρκου μέλη του θεατρικού συλλόγου «Το Τέταρτο Κουδούνι» (29-06-2006).
 • Το Λύκειο ανέλαβε τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών της Ε΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου και κάλυψε ενδυματολογικά την παράσταση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς (14-06-2006).
 • Με τοπικούς χορούς και τραγούδια αλλά και με παρουσίαση των τύπων της τοπικής μας ενδυμασίας το ΛΕΣ συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Επιτροπής Προώθησης Οίνου και Αμπέλου του Δήμου Σπάτων, που έγιναν στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Σπάτων (04-09-2005).
 • Με ένα ποτήρι κρασί και χειροποίητα εδέσματα που προσέφεραν οι κυρίες του ΔΣ μέλη και φίλοι του ΛΕΣ απόλαυσαν έργα μεγάλων συνθετών που ερμήνευσαν οι μαθητές της Μουσικής Σχολής του Δήμου Σπάτων ΚΑΠΗ Σπάτων (12-05-2005).
 • Παραδοσιακούς χορούς δίδαξε δάσκαλος χορού του ΛΕΣ σε όσους πήραν μέρος στο Ευρωπαικό Πρόγραμμα Education & Culture «Socrates» που είχε αναλάβει η Παμμεσογειακή Χορωδία και πραγματοποιήθηκε στην πόλη Val aske Klobousky της Τσεχίας (01-05-2005).
 • Το ΛΕΣ οργάνωσε εκδήλωση όπου ο μουσικός Χρ. Δανάκης παρουσίασε τα Ελληνικά Παραδοσιακά Λαικά Όργανα στα μέλη των χ. ο. του ΛΕΣ και στα παιδιά της πόλης (Δημοτικά, Γυμνάσιο, ΣΕΟ) με προβολές, πληροφορίες χρήσης και κατασκευής καθώς και τρόπους παιξίματος με ζωντανά παραδείγματα. Πνευματικό Κέντρο « Χρ. Μπέκας» (23-04-2005).
 • Μέλη της ΧΟ φορώντας τις τοπικές νυφικές φορεσιές χόρεψαν στην εκδήλωση με θέμα «Οίνος ευφραίνει…» που οργάνωσε το Γυμνάσιο Σπάτων στο Πνευματικό Κέντρο «Χρ. Μπέκας» (08-05-2004).
 • Η παιδική χ. ο. συμμετείχε σε εορτασμό που διοργάνωσαν από κοινού όλοι οι πολιτιστικοί φορείς των Σπάτων πλαισιώνοντας το Παιδικό Μουσείο Αθηνών (12-10-2003).
 • Μετά από προβολή slides και ενημερωτική ομιλία τα μέλη των παιδικών χ. ο. και το παιδικό τμήμα του τοπικού Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού επισκέφθηκαν το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα, όπου εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα και τις πρακτικές εφαρμογές που έκαναν (25-01-2003).
 • Συγκινητική ήταν η εκδήλωση, με χορευτική εμφάνιση, παράσταση Καραγκιόζη και δεξίωση με εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του ΔΣ που οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάτων για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του ιδρύματος Παμμακάριστος Νέας Μάκρης, Πνευματικό Κέντρο «Χρ. Μπέκας» (30-01-2002).
 • Συμμετοχή της ΧΟ στο αφιέρωμα «Ελληνικές Πατρίδες» που οργάνωσε το Γυμνάσιο Σπάτων (1999).
 • Μέλη της ΧΟ με τις τοπικές νυφικές φορεσιές χόρεψαν σε εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Σπάτων με θέμα «Τα τραγούδια των γυναικών από τα Μεσόγεια», Πνευματικό Κέντρο (Ιούνιος 1999).
 • Επίσης το Λύκειο των Ελληνίδων Σπάτων συμμετείχε και συμμετέχει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του τόπου, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, στους εορτασμούς των εθνικών επετείων καθώς και στην αναβίωση τοπικών εθίμων.